Litt historie

 

A/S Industribehov ble stiftet 1. juli 1926 av direktør Peter Tidemand Malling Paaske ved Christiania Cementstøberi, direktør Caspar Hansen og bergingeniør Hermann Hummel, sistnevnte som firmaets daglige leder. 

Firmaet ble i begynnelsen drevet som et maskinagentur med levering av betongmaskiner og kjemisk-farmasøytiske maskiner. A/S Industribehov la hovedvekten på betongmaskiner og leverte de fleste betongblandere til støping av Oslos første tunnelbane. Firmaet leverte også Norges første betongutlegger for veibygging. 

Senere interessenter i selskapet ble bergingeniør Einar Hæhre og direktør Carl Fleischer, inntil H. Hummel overtok det alene og solgte det i 1945 til Kjell G. Børresen. Bjarne J. Børresen var firmaets tekniske leder fra 1946 fram til sin død i 1974. 

A/S Industribehov gikk etter krigen over til egenimport og omsetning av gravemaskiner, kraner og  elektriske taljer, og som en naturlig utvikling fulgte levering av spesialwire for disse produktene.

Deretter fulgte manuelle taljer, blokker, løftekroker, wirestropper, kjetting og fibertropper, samt løfteåk og pallegafler. Vegg- og søylesvingkraner, og mindre traverser, ble på denne tiden dels produsert på eget verksted, dels importert. I forlengelsen av dette ble det opprettet en serviceavdeling med eget serviceverksted og kyndig servicepersonell, og servicebiler for å kunne utføre kontroll- og vedlikeholdsarbeider hos kunden.

I 1986 overtok Fred Skjølsvik selskapet etter Kjell G. Børresen, og var firmaets daglige leder fram til 1995. I denne perioden ble det etablert flere datterselskaper, noe som ga firmaet tilstedeværelse i Trondheim, Bergen, Stavanger, Gjøvik og Molde. 

1. oktober 1995 tiltrådte Christian S. B. Røyem som daglig leder. Etter en videreføring av firmaprofilen gjennom 90-tallet, begynte en prosess med omstrukturering etter årtusenskiftet. Vi avviklet kranavdelingen, verkstedet og uteservice, og konsentrerte oss om import og salg av produkter. Kursen for hvordan Industribehov AS ser ut i dag, ble langt på vei staket ut i de påfølgende årene.

Christian Friis Røyem tok over som daglig leder 15. oktober 2011.  

 

Om Industribehov AS

Vi er importør og leverandør av løfteutstyr. Våre produkter representerer kvalitet og sikkerhet.

Siden 60-årene har vi levert mer enn 70.000 taljer til det norske markedet, representert med KITO fra Japan.

Blant andre sterke produktgrupper er sjakler fra VanBeest, kjettingkomponenter fra Kjættingfabriken, øyebolter/muttere fra RUD og Endo lufttaljer.

Våre kunder og sluttbrukere er innenfor markedsnæring, med hovedtyngde på offshore, shipping, entreprenører, industri/produksjon, engros, landbruk, stat og kommune.

Nye strukturer og markedsstrategier er under kontinuerlig utvikling, for at vi skal gi våre kunder det beste produkt.

Vårt firma er registrert som sakkyndig bedrift i Sertifiseringsorganet for sakkyndig virksomhet.

Leverandører

cromox
endo
fram
gebuwin
ib-lift
kito
kito-erikkila2
kito-van-leusden2
lincolnhoist
niko
renfroe
rud
svero
tecna
teleradio